اسامی ۱۳ نوع برنج وارداتی آلوده به ترکیبات سمی آرسنیک، سرب و کادمیم از سوی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی اعلام شد.مهدی پورهاشم، مدیر کل اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران در گفت و گو با خراسان در این باره اظهار داشت: اسامی ۱۳ برنج وارداتی آلوده به آرسنیک و سرب اعلام شد
طبق استاندارد بین المللی مربوط به مواد غذایی میزان سرب، کادمیم و آرسنیک در برنج باید صفر باشد و طبق استاندارد ایران تا ۱ppm/0وجود سرب و 2ppm/0 وجود کادمیم پذیرفته شده است و میزان آرسنیک نیز بر این اساس، باید صفر باشد اما در ۱۳ نوع برنج وارداتی بررسی شده میزان این آلودگی ها ۵ تا ۶ برابر حد استاندارد بوده است. به عنوان مثال غلظت سرب در برنج«مژده» حدود ۳۵ برابر حد مجاز و در برنج «۱۸۱» و «پاندا» ، حدود ۲۴ برابر حد مجاز و در برنج «محسن» نیز غلظت سرب ۱۵ برابر حد مجاز است. در تمامی این برنج ها نیز آلودگی به فلزات سرب و آرسنیک تایید شده است. بیشترین میزان غلظت آرسنیک نیز در برنج «۱۸۱»به میزان 56ppm/0 و برنج «مینو -۱» 54ppm/0 و در برنج «پاندا»52ppm/0بوده است. هم چنین بالاترین غلظت کادمیم در برنج «پاندا» 07ppm/0 ، برنج «آفرین»06ppm/0 و برنج های «خاطره»، «مینو- ۱» و «کریستال» 05ppm/0 است. شایان ذکر است که برنج های داخلی از این آزمون، سرافراز بیرون آمده اند.وی در ادامه فهرست برنج های وارداتی آلوده ومیزان سرب، آرسنیک و کادمیم موجود در هریک را به شرح ذیل اعلام کرد: برنج محسن(غلظت سربppm ۵۱/۱ ، غلظت آرسنیک 24ppm/0 ، غلظت کادمیم 02ppm/0) برنج آریا(غلظت سرب 12ppm/0، غلظت آرسنیک 46ppm/0 ، غلظت کادمیم 03ppm/0) برنج خاطره(غلظت سرب 26ppm/0، غلظت آرسنیک 37ppm/0، غلظت کادمیم 05ppm/0) برنج ۱۸۱ (غلظت سرب 49ppm/2، غلظت آرسنیک 56ppm/0، غلظت کادمیم 04ppm/0) برنج مینو-۱ (غلظت سرب 48ppm/0،غلظت آرسنیک54ppm/0، غلظت کادمیم05ppm/0) برنج پاندا (غلظت سرب49ppm/2، غلظت آرسنیک52ppm/0، غلظت کادمیم 07ppm/0) برنج مه کلاسیک (غلظت سرب75ppm/0، غلظت آرسنیک33ppm/0، غلظت کادمیم 04ppm/0) برنج آفرین (غلظت سرب 76ppm/0، غلظت آرسنیک16ppm/0، غلظت کادمیم 06ppm/0) برنج مژده(غلظت سرب 53ppm/3، غلظت آرسنیک19ppm/0، غلظت کادمیم 04ppm/0) برنج کریستال(غلظت سرب97ppm/0،غلظت آرسنیک37ppm/0، غلظت کادمیم 05ppm/0) برنج جادوگر( غلظت سرب63ppm/0، غلظت آرسنیک26ppm/0، غلظت کادمیم 03ppm/0) برنج کمال ملکی ( غلظت سرب33ppm/0، غلظت آرسنیک 27ppm/0، غلظت کادمیم 04ppm/0) برنج طوبی طلایی( غلظت سرب47ppm/0، غلظت آرسنیک 27ppm/0، غلظت کادمیم03ppm/0) مدیر کل اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی در ادامه با تاکید بر خطرناک بودن این سموم خاطرنشان کرد: مصرف ماده غذایی آلوده به سرب و آرسنیک در دفعات کم و به عنوان مثال سالی ۲ بار، شاید تاثیر چندانی بر سلامت افراد نداشته باشد اما استفاده از همین مواد غذایی آلوده به طور مکرر مانند مصرف برنج های آلوده دست کم روزی ۲ بار در برخی از خانواده ها، می تواند تبعات جبران ناپذیری برای سلامت افراد جامعه در پی داشته باشد.پورهاشم از ارائه گزارش و نتایج مربوط به آلودگی برنج های وارداتی موجود در بازار به دادستان تهران خبر داد و افزود: ما نتیجه آزمایش ها را به تعزیرات حکومتی نیز ارائه می کنیم و آن ها باید به عنوان مرجع قضایی وارد عمل شوند. پورهاشم افزود: پس از اعلام آلوده بودن این برنج ها، مراکز خرید، فروشگاه ها مغازه ها و برنج فروشی ها حق فروش این نوع محصولات را ندارند و طبق قانون استاندارد، تولید ، عرضه و فروش کالاهای غیراستاندارد ممنوع است و با متخلفان طبق قانون برخورد خواهد شد.وی هم چنین با بیان این که سفارت هندوستان در تهران بعد از اعلام خبر آلوده بودن برخی از برنج های وارداتی به ترکیبات سمی و فلزات سنگین، به طور مستقیم از این اداره کل توضیحاتی به صورت کتبی درخواست کرده است، تصریح کرد: اگر ضرورتی مشاهده شود، از طریق وزارت امور خارجه ایران اسناد و مدارک در اختیار این وزارت خانه قرار می گیرد که اگر صلاح بدانند، در اختیار سفارت خانه هند قرار دهند.وی تاکید کرد: آزمایشگاه های اداره استاندارد از نظر تخصصی یک مرجع قانونی هستند.در همین رابطه دکتر حسینی، معاون فنی مدیر کل اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران نیز درباره تاثیرات ورود این ترکیبات سمی به بدن در گفت و گو با خراسان اظهار داشت: فلزات سنگین که خاصیت سمی دارند روی فعالیت های آنزیمی بدن تاثیر منفی می گذارند. وقتی این فلزات وارد سلول های بدن می شوند از همان ابتدا زنجیره های حیاتی را مختل می کنند. مسمومیت با فلزات سنگین به ۲ شکل است: مسمومیت های آنی و درازمدت . در مسمومیت های آنی، بدن با درصد بالایی از فلز مواجه می شود و فلز آن به قدری سمی است که وقتی وارد بدن می شود بلافاصله بدن واکنش نشان می دهد اما وقتی فلزات سنگین و سمی وارد مواد غذایی می شوند نوع دوم مسمومیت ایجاد می شود.این مسمومیت ها می تواند موجب بروز بیماری های کلیوی، کبدی، خونی و ناتوانی های جنسی شود. اگر این مواد موجب بروز مشکلات خونی در فرد شود گلبول های قرمز تغییر شکل می دهد و پروتئین آن ها از حالت طبیعی خارج و در نهایت منجر به بروز سرطان می شود.وی با اشاره به این که آزمایشگاه های اداره استاندارد تنها مرجع حقوقی برای اعلام نتایج هستند، ادامه داد: این آزمایش ها برای ۱۳ نوع برنج در این اداره با استفاده از دستگاه جذب اتمی کوره ای (GF-ASS) انجام شده است.این دکترای مهندسی شیمی درباره اثر حرارت بر برنج های آلوده گفت: حرارت در از بین بردن آلودگی تاثیری ندارد و این سموم حتی با سوزاندن هم از بین نمی روند.برای از بین بردن این سموم در محصول برنج، باید تکنیک های خاصی به کار گرفته شود که در کشوری مانند هند، این تکنیک ها جایی ندارد.وی درباره اقدامات برای جلوگیری از ادامه واردات برنج های آلوده گفت: بسیاری از کالاهایی که وارد کشور می شود مشمول استاندارد اجباری است. تاکنون برنج های وارداتی از نظر آلودگی به قارچ های سمی تست می شد اما اکنون آزمایش فلزات سنگین نیز به آن اضافه می شود و در صورت تایید وجود آلودگی در پی انجام این آزمایش ها ، نتایج به اطلاع وزارت بازرگانی می رسد تا مجوز واردات صادر نشود.
عضویت شما را به وبلاگ خودتان تبریک عرض می نماییم.










نکته قابل توجه این به عنوان سریعترین تبریک در کتاب رکوردهای گینس ثبت خواهد شد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
چاکریم اقا
هادی
احمدی جون ماشالله











چشم نخوری ان شالله